₪ 20
₪ 26
₪ 20
₪ 48
₪ 54
₪ 48
₪ 48
₪ 48
₪ 46
₪ 44
₪ 44
₪ 33
₪ 48
₪ 41
₪ 26
₪ 35
₪ 18
₪ 32
₪ 34
₪ 35
₪ 25
₪ 35
₪ 34
₪ 35
₪ 34
₪ 24
₪ 35
₪ 34
₪ 32
₪ 38
₪ 42
₪ 24
₪ 28
₪ 24
₪ 16
סוגי הסושי הפופולריים בישראל חזרה לעמוד הבית

סשימי – ביפנית 'גוף מחורר' והמנה כנראה נקראה כך בשל המנהג להשאיר סימני זיהוי ממרכיבי המנה כדי שהסועד ידע מה הוא אוכל. לדוגמה, את זנבות הדגים. המנה מורכבת בד"כ מפירות ים טריים ודגים לא מבושלים הפרוסים לרצועות ומוגשים עם רוטב סויה וואסבי (חזרת יפנית). ישנה גם ווריאציה של סשימי צמחוני וסשימי מבשר אדום נא המוגש באופן דומה.

קונוס (טאמאקי) –  סושי קונוס מורכב מדף אצה המגולגל ביד לצורת קונוס וממולא באורז, רצועות דג נא או פירות ים ורצועות ירקות. מקובל לאכול סושי קונוס בידיים ולא במקלות המסורתיים, ככה שאין טעם להתעקש.

הוסו מאקי – זהו רול העשוי מאצת נורי, אורז ומילוי אחד בלבד ולכן צורתו של הוסו מאקי צרה יחסית לסוגים אחרים של סושי.

אורמאקי רול I/O (פנים/חוץ) – אורמאקי הוא גליל בינוני הכולל שניים עד שלושה מרכיבים. באורמאקי, בניגוד לרוב סוגי הסושי, האורז הוא זה שעוטף את הרול בעוד האצה נמצאת בפנים. מעל לשכבת האורז החיצונית תוכלו גם למצוא ציפוי עדין של פירורי שומשום טריים או קלויים.

נגירי – פירוש המילה ניגירי היא 'לאחוז' כיוון שעצם הכנת סושי זה דורשת את אחיזתו ביד. זהו אחד מסוגי הסושי הפופולאריים ביותר ביפן ויש מחשיבים אותו לסושי המקורי. זוהי למעשה אצבע של אורז המפוסלת ביד ומעליה מונחת פיסת דג או ירק מרוחים במעט וואסבי.

אינארי – מדובר בחטיף יפני המורכב מגלילות טופו המכילות בתוכן אורז, הגלילות מטוגנות ולאחר מכן מושרות בחומץ אורז ומבושלות ברוטב סויה וסוכר.

סוגי הסושי הפופולאריים בישראל

חזרה לעמוד הבית

חזרה למעלה